კვების სისტემაში ჩართული პერსონალის წარმატებული სწავლება და HACCP- ის სტანდარტი ბათუმის ქართულ-ამერიკულ სკოლა „პროგრესში“
ქართულ-ამერიკულ სკოლა „პროგრესის“ ბათუმის ფილიალის სამზარეულოში მომუშავე პერსონალს „საფრთხის ანალიზისა და კრიტიკული საკონტროლო წერტილების HACCP სისტემის პრინციპებზე დაფუძნებული სწავლების“ დამადასტურებელი სერტიფიკატები გადაეცა.
სკოლის პერსონალისთვის კვალიფიკაციის ამაღლების მიზნით, 1 წლის განმავლობაში, აქტიურად მიმდინარეობდა HACCP-ის დანერგვისთვის საჭირო პროცედურები და შესაბამისი სწავლება.
დღეს სკოლის გუნდს აქვს უნარი განახორციელოს:
- საწარმოში ყველა პოტენციური საფრთხის გაანალიზება და ანალიზის ჩატარება;
- სურსათის წარმოების თითოეულ ეტაპზე პოტენციური საფრთხეებისა და კონტროლის მეთოდების განსაზღვრა;
- კრიტიკული საკონტროლო წერტილების მართვა და მონიტორინგი;
- პასუხისმგებლობის ფარგლებში ჩანაწერების წარმოება, ჩანაწერების დაცვა და პასუხისმგებლობა;
- პასუხისმგებლობის ფარგლებში ჩანაწერების წარმოება, ჩანაწერების დაცვა და პასუხისმგებლობა;
- საჭიროების შემთხვევაში პროცესის გაანალიზება, მაქსიმალური და მინიმალური ზღვრების დადგენა და მართვა.
- HACCP-ის პრინციპების პრაქტიკული გამოყენება.
იხილეთ ფოტოები: